Síkosságmentesítés Szolnok városában

Társaságunk feladata az időjárásnak megfelelően a buszmegállók egy részének és a felüljárók síkosságmentesítése a téli útüzemeltetési tervben meghatározottak szerint, így a helyiek biztonságban érezhetik magukat télen is. Ha odakinn mínuszok vannak és minden jeges, az élet nem áll meg. A gyerekeknek iskolába, a felnőtteknek munkába kell mennie, ráadásul nem maradhat el a bevásárlás, a különóra és a kikapcsolódás sem. A síkosságmentesítés a Szolnoki Városüzemeltetési Kft feladata a megyeszékhelyen, így biztonságban juthat el mindenki egyik helyről a másikra télen is.

Csúszós járdák, síkos utak. Télen bizony kétszer is meggondolja az ember, hogy elinduljon-e otthonról, legyen szó akár gyalogos, autós vagy tömegközlekedésről. A hóesés mellett az eső is nagy úr, ebben az évszakban, hiszen a lefagyott terep éppolyan veszélyes, mint a frissen hullott hó. A mi feladatunk az, hogy a városban télen is mindenki biztonságban közlekedhessen.

Miért fontos az időben elvégzett síkosságmentesítés?

Télen az utak és a járdák akár néhány óra alatt is lefagyhatnak. Lehet, hogy este még úgy ér haza az ember, hogy nyoma sem volt a hónak, azonban reggelre már mindent vastagon borít a jég és a hó, esetleg éppen szakad az ónos eső. Ilyenkor a hétköznapi mozdulatok veszélyesebbé válnak, főleg a gyerekek és az idősek szerezhetnek ilyenkor súlyosabb sérüléseket. Azokon a településeken, ahol nem végzik el időben a síkosságmentesítést, hamar tarthatatlanná válhat a helyzet, hiszen a jégtakaró egyre nő, a megoldás azonban nem érkezik. Kollégáink éppen ezért mindig időben a helyszínre sietnek és igyekeznek megfelelő utat biztosítani az autóknak, a buszoknak és a gyalog közlekedőknek is a téli útüzemeltetési tervben meghatározottak szerint. Különösen veszélyesek a síkos utak a felüljárók esetében, így az ilyen területeket kollégáink kiemelten kezelik.

Nem ártunk a környezetnek!

A megoldás a szóban forgó problémára természetesen nem az, hogy felsózzuk az utcákat, ugyanis ez nem csak a lábbelik számára káros, hanem az élővilágra is, különösen az ilyenkor „téli álmot alvó” fákra és bokrokra. Pontosan ezért olyan anyagot használunk a síkosságmentesítéshez, amely nem ártalmas a környezetre.

Saját ingatlan előtt a tulajdonos a felelős!

Fontos tudni, hogy a házak előtt levő járdák és kocsibejárók síkosságmentesítése minden esetben az ingatlan tulajdonosának a feladata. Azért is lényeges ez az információ, mert ha valaki pont az Ön háza előtt szenved balesetet, a felelősség Önt terheli. A terekről, parkokról, utakról és buszmegállókról azonban minden esetben a mi munkatársaink gondoskodnak.

Jobb időben sem árt az óvatosság

Az ónos eső, a szitáló hóesés és a havaseső nem csak komoly mínuszoknál jelentkezi, ezért nyitva tartjuk a szemünket akkor is, ha úgy tűnik, enyhül az időjárás. Mielőtt útnak indulnak, érdemes tájékozódni az utak állapotáról, ugyanis bármilyen gyorsan is reagálnak kollégáink a fennálló helyzetre, elképzelhető, hogy nem minden mellékutcába és parkolóba érünk oda időben. Ilyen esetben fontos az óvatosság és az elővigyázatosság!

Ha bármilyen kérdése van a síkosságmentesítéssel kapcsolatban, keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén!